Michter’s gaat US*1 Barrel Strength (55% alcohol) Rye vrijgeven

Michter's US*1 Barrel Strength Kentucky Straight Rye Whiskey

De in Louisville gevestigde distilleerder zal haar Michter’s US*1 Barrel Strength Kentucky Straight Rye Whiskey in april 2019 uitbrengen. De meesterdistilleerder van Michter’s, Pamela Heilmann kijkt hier echt naar uit. Zij zei: “Sinds ik bij Michter’s ben gekomen, heb ik meer waardering gekregen voor de kwaliteit van American Rye. Ik ben van mening dat deze US*1 Barrel Strength Rye echt uitzonderlijk goed is.” Michter’s Meesterrijper Andrea Wilson deelt het enthousiasme van Pam voor deze vrijgave, en zegt daarbij: “De grotere hoeveelheid mais en gemoute gerstbasis in het rye-recept zorgen er zeker voor dat het vat het product omtovert in een superzachte, rijke en complexe rye whiskey met een elegante afdronk.”

Michter’s US*1 Barrel Strength Rye is een single barrel-product, en het gemiddelde alcoholpercentage van de vaten in deze vrijgave van april 2019 release is 55%. De aanbevolen verkoopprijs in de Verenigde Staten is $75 voor een fles van 750ml. Volgens de president van Michter’s Joseph J. Magliocco ontstond het idee voor een rye op vatsterkte bij het proeven van verschillende vatsteekproeven bij de distilleerderij. “Wij probeerden verschillende vaten Michter’s US*1 Single Barrel Rye uit voordat we ze op bottelsterkte zetten, en mensen zeiden vervolgens: “Wow! Dit is echt supergoed”, vertelde Magliocco.

Over Michter’s

Michter's American WhiskeysMichter’s heeft een lange en rijke traditie in het aanbieden van traditionele Amerikaanse whisky’s van uitmuntende kwaliteit. Elk van deze beperkt beschikbare producten is volledig perfect gerijpt, en de gelauwerde portfolio van Michter’s bestaat uit bourbon, rye, sour mash whisky en Amerikaanse whisky. In november 2018 werd een enkele fles Michter’s Bourbon op een veiling voor het goede doel voor meer dan $17.000 verkocht. In januari 2019 werd Michter’s benoemd tot #1 Top Trending American Whiskey door Drinks International in hun Jaarlijkse Merkenrapport. De keuze voor Michter’s US*1 Sour Mash door The Whisky Exchange als Whisky of the Year voor 2019 was de eerste keer dat een whisky uit de Verenigde Staten deze onderscheiding ontving.

Naast Michter’s Fort Nelson Distillery, dat net voor het publiek geopend is, heeft het bedrijf Michter’s Shively Distillery in Louisville, samen met een boerderij van 59 hectare en activiteiten in Springfield, Kentucky.

Bestel op Mijnslijter.nl