Polestar onthult de nieuwe Polestar 2

Polestar 2 elektrische auto

De Polestar 2 is de nieuwe, volledig elektrische fastback die een breder en steeds progressiever publiek toegang biedt tot een elektrische auto. Hij biedt een avant-gardistisch design en een unieke rijervaring in het segment van hoogwaardige, compacte elektrische voertuigen. De Polestar 2 is de eerste elektrische auto die op de markt concurreert met Model 3 van Tesla, in het segment dat begint bij een richtprijs van 39.900 euro[1]. Gedurende de eerste 12 maanden van de productie zal de richtprijs van de eerste editie 59.900 euro bedragen[1].

“De Polestar 2 is onze eerste volledig elektrische auto en het eerste model waarvan een groter volume wordt geproduceerd. Alle aspecten van de auto zijn met passie en toewijding ontworpen en vervaardigd. Polestar, het elektrische automerk dat binnenkort een heel assortiment volledig elektrische auto’s zal lanceren, is vastberaden om een positieve bijdrage te leveren aan de uitdagingen op het gebied van luchtkwaliteit. “Polestar levert elektrische auto’s die geweldig zijn om te bezitten en om in te rijden”, aldus Thomas Ingenlath, algemeen directeur van Polestar.

Polestar 2 elektrische auto

De Polestar 2 is een hoogwaardige vijfdeurs fastback met twee elektrische motoren en een accucapaciteit van 78 kWh[2], waardoor een bereik van 500 km mogelijk wordt[3], gebaseerd op het aanpasbare Compact Modular Architecture (CMA)-platform van de Volvo Car Group.

Polestar zorgt voor een slimme, handige en integrale benadering wat het opladen van de Polestar 2 betreft. Zowel in de auto zelf als op mobiele apparaten zijn digitale oplossingen beschikbaar en gaat Polestar strategische partnerschappen aan om eigenaren van de Polestar 2 toegang te bieden tot de grootste openbare oplaadnetwerken ter wereld.

Polestar 2 elektrische auto

Polestar zorgt ervoor dat de hele rijervaring is gebaseerd op topprestaties. Het elektrische aandrijfsysteem van de Polestar 2, met aandrijving op alle wielen, produceert 300 kW en 660 Nm. Dit vertaalt zich in een versnelling van 0 naar 100 km/u in minder dan 5 seconden.

Het standaard, dynamische chassis kan worden geüpgraded met het Performance Pack, dat de rij-dynamiek verbetert met Öhlins-dempers, Brembo-remmen en unieke, gesmede wielen van 20 inch. De kenmerkende goudkleurige gordels van Polestar, remklauwen en ventielkleppen maken het indrukwekkende uiterlijk compleet.

Polestar 2 elektrische auto

De Polestar 2 is een van de eerste auto’s ter wereld met een ingebed Android-infotainmentsysteem. De Android-basis zorgt voor een solide en aanpasbare digitale omgeving waarin apps en voertuigfuncties naast elkaar werken en voegt voor het eerst ingebedde Google-diensten – waaronder Google Assistant, Google Maps met ondersteuning voor elektrische voertuigen en de Google Play Store[5] – aan een auto toe. Natuurlijke spraakbesturing en een nieuw touchscreen van 11 inch brengen de nieuwe interface tot leven.

Net als bij de andere modellen van Polestar, kan de Polestar 2 alleen online worden besteld. De richtprijs voor de eerste versie van de Polestar 2 is 59.900 euro[1]. De abonnementsprijzen zullen later bekend worden gemaakt. Er kunnen pre-orders geplaatst worden op polestar.com [http://www.polestar.com ]. De productie van de Polestar 2 voor de wereldwijde markten (versies met stuur links en rechts) zal aan het begin van 2020 van start gaan[4].

Polestar 2 elektrische auto

Over Polestar

Polestar is het gemeenschappelijke merk elektrische performance merk van Volvo Car Group en Zhejiang Geely Holding. Polestar profiteert van specifieke technologische en technische synergieën met Volvo Cars en kan als gevolg hiervan aanzienlijke schaalvoordelen benutten. Hierdoor kunnen, onder een afzonderlijk merk, met succes volledig elektrische auto’s worden ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd.

Polestar ging in 2017 van start met de Polestar 1 – een op kleine schaal geproduceerde elektrische, hybride sportauto met 600 hp, 1.000 Nm en een puur elektrisch bereik van 150 km – het grootste bereik van een hybride auto wereldwijd. In 2019 werd de Polestar 2 onthuld als de eerste volledig elektrische, op grotere schaal geproduceerde premium-auto, ontworpen om de concurrentie aan te gaan met Model 3 van Tesla. In de toekomst zal de Polestar 3, een volledig elektrische, sportieve SUV, aan het productassortiment worden toegevoegd.


1) Richtprijs: EUR: 39.900-59.900 voor de Duitse markt, op basis van lokale belastingen; USD: 63.000 voor de eerste editie. Min de federale stimuleringsmaatregel van 7.500 USD = 55.500 USD voor de eerste editie; RMB: De prijzen voor China zullen later bekend worden gemaakt.
2) China: 72 kWh.
3) Bereik van 500 km in WLTP- (Europa) en NEDC- (China) testcycli. Bereik van 275 mijl EPA (VS).
4) Markten waar het voertuig in eerste instantie zal worden gelanceerd: China, VS, Canada, België, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Zweden, VK.
5) Google, Google Maps, Google Play en andere verwante merken en logo’s zijn handelsmerken van Google LLC.