Absolut Elyx onthult elegant nieuw flesontwerp

Absolut Elyx

Dit jaar viert Absolut Elyx een opwindende ontwikkeling met de onthulling van een opvallend nieuw flesontwerp. Als de pioniers in het nastreven van perfectie en vakmanschap blijft de nieuwe Absolut Elyx-fles een symbool van onverschrokken luxe, met een nog gewaagdere plaats op het rek waar het merk een sterker platform heeft om haar verhaal te vertellen.

Absolut Elyx nieuwe flesDe nieuwe door het in Londen gevestigde ontwerpbureau Stranger & Stranger deskundig ontworpen Absolut Elyx-fles heeft een tijdloos silhouet met een weelderige flair. Het voor meer dan 40% van gerecycleerd glas gemaakte ontwerp is een ode aan de vintage koperen elementen die een centrale plaats innemen in de creatie van Absolut Elyx, met een strakkere, glanzende en elegantere vorm die zich onderscheidt van de massa.

“Met Absolut Elyx proberen wij om steeds verder te gaan dan de normale met luxe-wodka geassocieerde conventies om een uniek speels, luxueus en eclectisch profiel te creëren. Wij zijn verheugd over deze samenwerking met Stranger & Stranger, die het DNA van ons merk echt begrijpen en die een kunstwerk hebben gecreëerd dat de geest van de Absolut Elyx-levensstijl vat,” aldus Miranda Dickson, Global Brand Director bij Absolut Elyx.

“Het was onze visie om eer te betonen aan de speciale rol van koper in het destillatieproces op een manier die een bijdrage levert aan de mondiale reputatie van het merk wat betreft zijn onweerstaanbaar elan. De veelzijdige fles is een ode aan het vintage koperen kolomdistillatietoestel van 1921 en zorgt voor schitterende lichtgevende flessen,” zei Rowan Miller, Design Director bij Stranger & Stranger.

Hoewel de Absolut Elyx-fles is geëvolueerd, is de wodka niet veranderd. Absolut Elyx is beschikbaar op meer dan 70 markten over de hele wereld als de luxueuze handgemaakte uitdrukking van Absolut-wodka. Met een ABV van 42,3% wordt elke druppel Absolut Elyx gemaakt van tarwe uit een enkel landgoed in Ahus, Zweden. Gebruikmakend van het vintage koperen distillatietoestel van het merk wordt elke druppel Absolut Elyx van zaad tot fles geproduceerd binnen een straal van 24 kilometer.

Bekijk op bol.com: