Toffe Youtube kanalen voor fotografen en filmmakers

Gave Youtubers

Als je van fotografie en/of films maken houdt, hebben we een aantal toffe Youtube kanalen voor je gevonden. Niet alleen zijn de meeste video’s op deze kanalen supergaaf om naar te kijken, er zitten ook veel tutorials tussen zodat je zelf kan leren hoe deze gasten hun beeldmateriaal schieten en bewerken.

Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van de kleurprofielen om je video’s een cinematografische look en feel te geven. En hoe je de beste b-roll voor je video’s kan creëren. Maar ook hoe je video trucage kan toepassen om je video’s nog spectaculairder te maken.

In alle video’s op deze Youtube kanalen is het in ieder geval duidelijk dat die gasten er zelf behoorlijk wat lol aan beleven om hun eigen creaties te maken en te delen.

Veel plezier met kijken en mocht je zelf nog leuke kanalen kennen, laat het ons weten!

Peter McKinnon

Peter heeft zeer interessante content met verbazingwekkende filmkwaliteit. Hij neemt in zijn video’s de tijd om te delen hoe hij onze fotografie kan verbeteren en houdt geen informatie achter. Behalve dat hij zich puur richt op de kunst van het maken van foto’s, duikt hij ook in het bewerken en andere postproductie-hacks.

Als je eenmaal zijn video’s hebt bekeken, is het bijna onmogelijk om hem niet te gaan volgen.

Matti Haapoja

Deze vriendelijke Finse Canadees biedt een uniek perspectief op filmen en bevat een uitstekende mix van tutorials en vlogs. Zijn video’s zijn gemakkelijk te begrijpen en zijn zowel interessant als informatief.

Matti heeft ook aan meerdere commerciële projecten gewerkt, wat zijn kennis van videografie en het maken van films extra waardevol maakt. Als je op zoek bent naar een luchtig en leerzaam kanaal om te volgen, bekijk hem dan eens.

Casey Neistat

Een heel andere beleving krijg je bij het bekijken van de films van Youtube superster Casey Neistat. Naast de thematische films die hij upload zijn zelfs zijn dagelijkse vlogs een soort van mini-documentaires over wat hij meemaakt en over zijn kijk op het leven. De manier van filmen is zeer vermakelijk en wordt door vele andere vloggers als inspiratiebron gebruikt.

Cinecom.net

Wil je echt wat leren en je skills verbeteren dan ben je bij Cinecom.net op de juiste plek. Deze Belgische gasten maken op humoristische wijze creatieve Premiere Pro-tutorials en geven onder andere cameratips, uitleg over verlichtingstechnieken en cinematografie lessen.